Commencal Meta Power 29

Kyseessä minun ensimmäinen sähköfillarini ja totta kai sille piti tehdä sama ”käsittely” kuin aikaisemmillekin fillareille. Minulle osa harrastusta on rakentaa fillarista oman näköinen ja omien mieltymysten mukainen dream build. Nautin yhtälailla fillarin speksaamisesta kuin ajamisestakin. Viimeinen palapelin osa oli jousitus. Olen coil-miehiä henkeen ja vereen, koska tykkään jousi-iskareiden herkkyydestä.

Aikaisemmissa fillareissa ollut Rockaria, Push 11.6 ja EXT Storia. Täysin uusi tuttavuus minulle oli Vorspung Smashpot coil conversion keulaan. Sillä RS ZEB muuttui jäykähköstä Heavy hitter keulasta todella herkkäliikkeiseksi. 

Saatiin 4130.fin kanssa EXT Armasta ja Vorsprung Smashpotista sovittua molempia osapuolia tyydyttävä diili kätevästi parilla sähköpostilla. Iskarit on säädetty trail ajoon ja sain ne kohtuu pienellä vaivalla hyvän tuntuisiksi hyödyntäen perinteistä suspension bracketing-menetelmää. Parkkiin pitänee sitten lisätä molempiin päihin lisää vaimennusta loppujoustoon. 

Runko: Commencal Meta Power 29 2021, Shimano EP8 moottori ja 630 wh akku. Joustomatka: 170mm/160mm, HA 63,5°, 475 mm reach-mitta. Invisiframe-suojateippaus

Ohjaamo: Oneup 800x20mm tanko, Raceface Turbine R 35 stemmi

Jousitus: EXT Arma v3 iskari 475 lbs/in jousella ja Rockshox ZEB ja Vorsprung Smashpot coil conversion 45 lbs/in jousella.

Kiekot: Syntace C33i 28h carbon kehät / DT Comp pinnat / Newmen Fade taka ja SL etu napa / Syntace alu lock nippelit. Toisena kiekkosettinä DT H1700 spline, vaihteisto: Sram X01 AXS 12 sp ja GX 10-50 pakka.

Kammet: E13 160 mm

Polkimet: Hope F20 flattipolkimet

Jarrut: Trickstuff Direttissimat Magura 220 mm levyillä

Tolppa: RS Reverb AXS

Muuta: Oneup tool ohjainputkessa ja Oneupin pumppu joka sisältää muut remonttitarvikkeet

-Pasi Aalto
@pasi_aalto