Custom-kiekot – valitse navat ja vanteet

990,00 

Tuotetunnus (SKU): custom-kiekot Osasto:

Kuvaus

Mikään muu komponentti ei  viimeistele  hartaasti mietittyä ja huolella tehtyä pyöräkokoonpanoa kuin käsinrakennetut custom-kiekot! Miksi satsata käsinrakennuttiihin kiekkoihin tehdasvalmisteisten ja koneella kasattujen kiekkojen aikakaudella? Lue tästä, vanteista, navoista, napojen laakereista, vapaarattaista ja kiekkojen valinnasta alla olevasta linkistä!

Custom-kiekkojen vahvuutena on työn laadun ohella mahdollisuus valita kiekkojen jokainen komponentti erikseen käyttötarkoituksen ja väritoiveen mukaan.

Hyllyssä olevien napa- ja vannevaihtoehtojen yhdistelmät löytyvät hintoineen taulukkomuodossa sivun alaosasta.

Navat

Hyllystä löytyy kattava valikoima Onyx Racing Products -napoja maasto- ja BMX Racing -pyöriin. Tämän ohella tarjonta sisältää myös Chris King- ja Aivee-navat. Valikoima kattaa yleisimmät akseli- ja levykiinnitysstandardit. Lyhyt esittely malleista:

Onyx Classic on napa, josta Onyx tunnetaan. Varmatoiminen ja takuuvarmasti robusti vapaakytkimeen perustuva vapaaratasmekanismi pitävät pyörän liikkeellä ja varmistavat välittömän kytkennän heti, kun jaloilta annetaan voimaa polkimille. Navat ovat varustettu vakiona hybridimallisilla keraamisilla laakereilla ja ovat hyväskytty sähköpyöräkäyttöön.

Onyx Vesper malli on Classic-mallia kevyempi ja monien mielestä ulkonäöltään näyttävämpi. Navan kuoresta on poistettu kaikki mahdollinen materiaali kestävyydestä tai toiminnasta tinkimättä. Vapaarattaan kuoriosa on yhteensopiva DT:n mallien kanssa ja hyllystä löytyvät kaikki vaihtoehdot eli Shimano HG, XDR ja Micro Spline. Takanapa ei ole hyväksytty sähköpyöräkäyttöön.

Hyllystä löytyvät Classic-mallin navat ovat paritettuna Vesper-mallisen etunavan kanssa, millä saadaan ideaali yhdistelmä toimintavarmuutta ja keveyttä vaativankin kuskin käytössä.

Chris King ISO -napoja legendaarisempaa komponenttia saa etsiä! King valmistaa jopa napoihin asennettavat laakerit itse omassa tehtaassaan Yhdysvaltojen Portlandissa. Vapaarattaan mukavasti rallattava ääni nostaa esille kysymyksen, että kuinka monta mehiläistä navan sisällä on? #chriskingbuzz

Hyllyssä olevat Chris King -navoista löytyy tarjontaa tällä hetkellä vain Super Boost -mitoituksella.

Aivee on ranskalainen laatuvalmistaja, joka on ansainnut kannuksensa ilmailuteollisuuden puolella. Valmistaja tuottaa napoja lyömättömällä hinta-laatusuhteella. Etenkin Editione ONE SL -navat ovat paikallaan niin enduro-, traili- kuin painonsa puolesta myös XC-pyörässä!

Vanteet

Hyllystä löytyvät seuraavat vanteet 29″ koossa.

E13 TRS+ – Perustason alumiinivanne, jossa hinta-laatusuhde on kohdillaan!

Newmen SL A.30 – Alumiinivanteiden eliittiä, joka vastustaa hyvin lommoutumista tarkkaan suunnitellun profiilinsa ansiosta. Varma valinta niin enska-, bike park- kuin raskaamman puoliseen trailiajoon. Sisäleveys on 30 mm.

Newmen EG A.30 – SL-mallin astetta robustimpi versio. Uudella muotoilulla on parannettu lommoutumisen kestävyyttä jopa 30 % ilman merkittävää painon lisäystä! Sisäleveys on 30 mm.

Newmen EG A.35 – EG A.30 -mallin suurempi sisar 35-millisellä sisäleveydellään.

Stan’s Flow EX3 – Stan’s on vakiinnuttanut paikkansa vannevalmistajana ja Flow-vanteen EX3-versio on pitkän kehitystyön tulos. 29 mm sisäleveys.

WTB Frequency Team i29 TCS – E13-vanteen tavoin erinomainen hinta-laatusuhde ja jämäkkä vanne reilun kokoisella profiililla. Sisäleveys mallinimen mukaan 29 mm.

Tilaustavarana on saatavissa muun muassa seuraavia hiilikuituvanteita.

Beast-vanteet – Saksalaista huippulaatua, joka ei jätä toivomisen varaa. Kysy tarjous Beast-vanteilla rakennetuista kiekoista!

Nextie-vanteet. Katso valikoima MCarbon-kaupasta.

Pinnat

Kiekot kasataan oletusarvoisesti kaksoisohennetuilla ja väriltään mustilla DT Swiss Competition- tai Sapim Race -pinnoilla. Nippelit ovat messinkinä ja väriltään mustia tai hopeita.

Kysy muiden pinnavaihtoehtojen saatavuutta tarvittaessa.

Kasaustyö

Kiekot kasataan käsin pinnanjännitysmittaria käyttäen ja jäännösjännitykset poistaen niin, että kiekot ovat valmiina ajoon erittäin vähäisellä huoltotarpeella. Kiekot kasataan 3-ristiin puolauksella.

Vaihtoehdot

Suoraan hyllystä löytyvät ja kasausta odottavat vaihtoehdot ovat lueteltuna alla. Sitä ennen vielä muutama huomio taulukon lukemisesta.

  • Taulukossa on lueteltuna napamallit muodossa: etunapa ylemmällä rivillä, takanapa sen alla.
  • Kasatun kiekkosetin hinta on ilmoitettuna taulukossa. (esim. Onyx Vesper/E13 TRS+ -kiekkosetti on 1100 €).
  • E13 TRS+ -vanteet ovat 28-reikäiset, minkä vuoksi ne ovat parina samalla pinnalukumäärällä varustettujen Vesper-napojen kanssa.
  • Onyx ja Aivee -napoja on saatavana kaikilla vapaaratasmalleilla ja niitä voi vaihtaa tarpeen mukaan! Taulukkoon on merkitty tällä hetkellä navassa kiinni oleva malli.
  • Chris King ISO -napasetti on valittavissa Shimano HG- tai Sram XD-vapaarattaalla.

Tilaaminen

Tilataksesi kiekkosetin, maksun voi tehdä edullisimman kiekkosetin kohdalla maksamalla tilauksen kokonaisuudessaan nettikauppa-alustan kautta. Loput summasta maksetaan laskulla. Maksun voi tehdä luonnollisesti myös kokonaan laskulla.

Ota yhteyttä sähköpostilla info@4130.fi ja varmistetaan kiekkosetin speksit ennen liipasimesta vetoa ja kasaustyön aloittamista!