Lilienthal

Lilienthal on saksalainen valmistaja, jonka erikoisalana on komposiittitekniikka. Alunnperin ilmailu- ja erityisesti lentokoneteollisuuden käyttöön kehitetty hiilikuitutekniikka on valjastettu nyt myös maastopyöräilyn tarpeisiin vanteiden muodossa.

Omaa kehitystyötä

Lilienthalin käyttämä hiilikuitutekniikka on kehitetty alunperin ilmailuteollisuuden käyttöön. Paikkana kehitystyöllä toimi, ei enempää tai vähempää kuin German Aerospace Center. Kehitetty tekniikka sisältää uniikkeja ominaisuuksia niin itse materiaalin kuin valmistustekniikan osalta.

Ne yhdessä tekevät Lilienthalin käyttämästä komposiittimateriaalista ja työvaiheista:

  • Tehokasta ja resursseja säästävää.
  • Komposiittimateriaali, joka on vahvaa ja erittäin tasalaatuista mm. ryppyjen muodostumista vastustavan ominaisuutensa vuoksi.
  • Korkealaatuista ja tarkoilla toleransseilla tehtyä.
  • Pitkälle automatisoitu tuotantoprosessi.
  • Vamistettu Saksassa kaikkine työvaiheineen.

Mittatilaustyöä valmistettu


Lilienthal antaa option vanteiden valmistukseen yksilöllisesti käytettävien napojen mukaan. Napojen geometria määrittää pinnojen ja vanteen välisen kulman, jonka perusteella pinnojen reiät porataan. Tuloksena on vahvin mahdollinen rakenne, jossa nippelien laipat ovat täysin kohtisuorassa linjassa vanteen pintaa vasten.

Ero esimeriksi 110 millimetriä leveän ja 148 millimetriä leveän Boost-mitoitetun etu- ja takanavan välilä on huomattava. Lilienthal ottaa tämän huomioon valmistusprosessissaan.

”Jokainen napamalli on erilainen.”

-Lilienthal

Kustomoitujen vanteiden lisäksi Lilienthal tarjoaa standardimitoilla porattuja vannemalleja, jotka ovat yhteensopivia kaikkien yleisten markkinoilla olevien napamallien kanssa.

Pinnanreikien porauksen ohella, Lilienthal vanteet ovat saatavissa peräti 9:llä eri värivaihtoehdolla! Vanteet tilatessaan värin voi valita vanteen keskiosan, tekstien ja venttiilin kohdalla olevien yksityiskohtien osalta.

Mallisto


Lilienthal tarjoaa neljää eri vannemallia, jotka kattavat lähes kaikki kuviteltavissa olevat maastopyöräilyn tarpeet! Listatut mallit ovat saatavilla 27,5- tai 29-tuumaisessa koossa ja 28- tai 32-reikäisenä.

Vauhdikkaaseen ja vaativaan ajoon suunnatut AM- ja XE-vannemallit ovat täytetty erityisellä vaahtomuoviseoksella, joka vähentää tärinää. Tästä huolimatta, vanteiden paino on pystytty pitämään erittäin kilpailukykyisenä!

Tutustu mallistoon alta ja klikkaa linkkiä tuotesivulla tutustuaksesi spekseihin tarkemmin!

XS – marathon-ajoon tehty superkevyt vanne. 29″ koossa paino vain 355 grammaa kappaleelta!

XC – XC-vanne, joka on paikallaan niin kisa- kuin harjoituskäytössä tai yhtä lailla pidemmillä viikonloppulenkeillä. 30 mm sisäleveys tarjoaa riittävän leveyden nykyaikaisille renkaille. Paino 29″ koossa erittäin kilpailukykyinen 400 gramaa.

AM – AM niin kuin all-mountain. Tämä on todellinen jokapaikanvanne, joka puolustaa paikkaansa niin endurokisakäytössä kuin sekalaisessa polkuajossa. Erityisellä vaahtomuoviseoksella täytetty sisus vaimentaa tärinöitä ja lisää ajomukavuutta. Paino 29″ koossa 465 grammaa.

XE – AM-mallin vahvistettu versio, joka on hyväksytty sähköpyöräkäyttöön aina 130 kilon yhdistelmäpainolle asti! Tämä vanne on tehty kestämään samalla, kun se tarjoaa erinomaista ajomukavuutta AM-mallin tavoin vaahtomuoviseoksella täytetyn sisäosan ansosta. Paino vain 475 grammaa 29-tuumaisessa koossa.

Lue lisää Lilienthalista ja sen takana olevasta COPRO-yrityksestä alla olevasta artikkelista.

Pinkbike.com – Meet COPRO, the small German company making foam-filled carbon wheels