Pole Taival ”Satakuuskymppinen”

Pole Bicyclesin teräksinen Taival-kovatarakkarunko on noussut nopeasti lähes benchmark-asemaan! Se on runko, joihin muita tehdasvalmisteisia malleja verrataan. Sitä paremmalla syyllä, kokoonpanon speksaaminen Taival-rungon ympärille on aina iloinen tapahtuma.

Tarkoituksena oli rakentaa jäykkäperä, joka viihtyy vauhdissa vaikka Enduron SM Cupissa asti ja on yhtä lailla kykenevä eeppisiin lenkkeihin ja yleiseen hauskanpitoon. Tässä kohdin muutama sana komponenttivalintojen taustasta on paikallaan.

Keulille laitettiin Fox 36 ja vieläpä 160 mm pituudessa. Vaikka tehdasmallit tulevat sentin lyhyemmällä keulalla, tämä on mielenkiintoinen kokeilu ja lyhennys onnistuu aina ilmaruodon vaihdolla. Myös Vorsrpungin Smashpot -kierrejousikitistä on ollut puhetta, mutta ei mennä asioiden edelle.

Kiekoiksi valittiin DMR Zone Boost, joissa yhdistyy hinta-laatusuhde ja kestävyys. Sisäleveydeltään 30-milliset vanteet tarjoavat alustan renkaalle kuin renkaalle. Voimasiirtona on Shimanon ”työhevonen” eli 11-lehtinen XT! Vaikka uudet Deore- ja SLX-sarja ovat hyviä, vanhempi M8000-mallinen XT on edelleen enemmän kuin validi vaihtoehto voimansiirron osalta. Vauhtia hidastetaan saman valmistajan 4-pyttyisillä XT:n jarruilla, edessä 203-millisellä ja takana vähän pienemmällä laikalla.

Kivoja yksityiskohtia kokoonpanoon antavat Burgtecin RideWide -stonga, MRP AMg v2 -ohjuri ja DMR OiOi -penkki ja tietenkin saman valmistajan Vault-polkimet. Tsekkaa koko osalista ja kuvat alta! Musta oli tämän kokoonpanon teema.

Runko: Pole Bicycles Taival, M-koko
Ohjainlaakeri: Cane Creek Forty
Keua: Fox 36 Elite Performance, 160 mm
Tanko: Burgtec RideWide, 31,8 mm clamp, 800 mm leveä
Gripit: DMR Deathgrip, musta, paksu
Stemmi: Truvativ Hussefelt, 40 mm pitkä
Kiekot: DMR Zone Boost, 29″
Kammet ja vaihteisto: Shimano XT
Polkimet: DMR Vault, musta
Ohjuri: MRP AMg v2, alumiini, 26-32T
Jarrut: Shimano XT, 4-mäntäiset mallit
Renkaat: E13, 29×2,35″
Dropper-tolppa: Crank Brothers Highline, 150 mm
Penkki: DMR OiOi, Snow Camo