Pole Taival Red & Blue

Järjestyksessään kolmas Pole Bicyclesin Taival saatiin verstaalta ulos ja eteenpäin ajoon asiakkaalle! Pitkä harkinta ja speksaus palkittiin, sillä lopputuloksesta tuli erityisen makea.

Taival on todellinen jokapaikanhöylä ja yhtä lailla kotonaan niin pitkillä viikonloppulenkeillä kuin Enduron SM-kisojen kovatarakkasarjan kärkikahinoissa. Rungon potentiaalin rajoittaminen vähemmän kuin sen arvoisella osapaletilla olisi sääli – ja tätä ei todellakaan tehty.

Mitä keulavalintaan tuli, ohjeistus oli yksioikoinen – #putaribbononit. Keulille laitettiin siis MRP Ribbon Air 160-millin mitassa. Optiona on lyhentää keula myöhemmin ensihuollon yhteydessä esimerkiksi 150 milliin, jos se tuntuu perustellulta. Ribbon Air -mallin Ramp Control -säätö antaa mukavasti vapauksia aina maaston ja käyttötarpeen mukaan helpon käytettävyytensä ansiosta.

Kiekoiksi ei laitettu mitään halpaa Uuden vuoden tinaa, vaan legendaariset Mavicin Deemaxit! Tarkemmin ottaen Pro-mallit. Niiden päälle asennettiin puolestaan saksalaista kumia Continentalin Der Kaiser Projekt -renkaiden muodossa. Keltaiset navat ja yksittäinen pinna molemmissa kiekoissa kertovat jo kauas, että millaisilla laatutuotteilla kyseinen Taival rullaa.

Voimansiirrossa jatkettiin japanilaisen työhevosen suosimista. 11-vaihteiset Shimanon vaihteisto-osat ovat toiminnaltaan erinomaisia ja hinta-laatusuhde on niissä enemmän kuin kohdillaan. Vaihtajaksi valittiin SLX, pakaksi, ketjuksi ja kammiksi XT. Vaihtamisen tuntuma ja toiminta maksimoitiin valitsemalla vivuksi, ei enempää eikä vähempää kuin XTR. Ketjun pitää rattaalla ketjunohjurien luottovalinta – MRP AMg v2. Jos sama ohjuri kelpaa EWS-mestari Sam Hillille, se riittänee tavallisillekin kuolevaisille. Vauhtia hidastavat 4-mäntäiset Shimanon XT -jarrut 180 mm levyillä.

Kivoja yksityiskohtia kokoonpanoon antavat Burgtecin alumiininen RideWide -stonga ja MK3-stemmi. Polkimina ovat MK4-versiot legendaarisista Penthouseista. Kivana yksityiskohtina väriä antamaan, vaihdevaijerin ja dropperin kuoreksi valittiin värikkäämpää osastoa asiakkaan toimesta. Tästä yksityiskohdasta tulee myös kokoonpanon väri.

Runko: Pole Bicycles Taival, M-koko
Ohjainlaakeri: Cane Creek Forty
Keula: MRP Ribbon Air, 160 mm
Tanko: Burgtec RideWide, 31,8 mm clamp, 800 mm leveä
Gripit: Burgtec Bartender Pro
Stemmi: Burgtec Enduro MK3, 35 mm pitkä
Kiekot: Mavic Deemax Pro, 29″
Kammet ja vaihteisto: Shimano XT/SLX/XTR
Polkimet: Burgtec Penthouse MK4
Ohjuri: MRP AMg v2, alumiini, 32-38T
Jarrut: Shimano XT, 4-mäntäiset mallit
Renkaat: Continental Der Kaiser, 29×2,4″
Dropper-tolppa: Crank Brothers Highline, 150 mm
Penkki: Ergon