MRP Hazzard -iskari Singletrack World -lehden testissä!

MRP Hazzard -iskari pääsi brittiläisen Singletrack World -lehden testiin. Arvostelu oli erityisen mukavaa luettavaa, sillä se meni suoraan asiaan ja siitä löytyi teräviä huomioita. Alta löydät arvostelun pääkohdat poimittuna.

Ulkonäkö

Arvostelu aloittaa siitä, mistä kuka tahansa uuden komponentin ostanut aloittaisi, nimittäin ulkonäöstä. Hazzxard näyttää hyvältä, tietyssä mielessä ”valmistetulta”. Vaikka siitä ei löydy samanlaisia CNC-jyrsimen jättämiä yksityiskohtia kuin esimerkiksi EXT-iskareista, Hazzardin preesenssi huokuu korkeaa viimeistelyn tasoa ja samanaikaisesti varmatoimisuutta.

Säädöt

Erinomaisen toiminnan ohella – josta lisää seuraavaksi – Hazzardista löytyvät säädöt ovat sen vahvuus. Arvostelun kirjoittaja summasi tämän osa-alueen erinomaisesti yhteen lauseeseen.

The adjustment ranges on offer are all impressively broad but also actually useful. 

Toisin sanoen, Hazzardin säätöalue on erittäin laaja ja samalla oikeasti käyttökelpoinen. Tätä kombinaatiota tapaa äärimmäisen harvoin.

Toiminta

Kirjoittaja sanoo, että Hazzard toimii juuri, kuten kierrejousi-iskarin voisi odottaa ja toivoa toimivan.

The Hazzard rides like you expect/hope/wish a coil shock to feel. Loathe as we are to say the P-word, it is insanely plush.

Erinomaiset vaimennusominaisuudet, vastaavan tasoinen säädettävyys yhdistettynä E-Hazzardista löytyvään teräksiseen männänvarteen, joka lisää kestävyyttä ja alkuherkkyyttä, tekevät MRP:n Koloradossa valmistamasta iskarista erinomaisen vaihtoehdon.

Lue koko juttu alla olevasta linkistä!

Huomio malleista

Verkkokaupan puolella on iskareista erikseen Hazzard- ja E-Hazzard-mallit. Erona kahdella mallilla on männänvarren materiaali. Ensinnä mainitussa on käytössä korkealuokkainen alumiini, jolla on pintakäsittelynään musta anodisointi. Jälkimmäisessä mallissa käytetään ruostumatonta terästä kestävyyden edistämiseksi.

Valmistaja ei tee nykyään erottelua mallien välillä ja syksystä 2022 lähtien kaikki 65 mm iskulla varustetut mallit ovat varustettu teräksisellä männänvarrella eli ovat ns. E-Hazzard-tyyppiä. Nettikaupan puolella on erottelu näistä kahdesta mallista selvyyden nimissä, että mikä kokoonpano on kyseessä.

Mikä mukavinta, mallit ovat täysin ristiin sopivia komponenteiltaan ja iskarin tyypin muunnos toiseen männänvarren vaihdolla on mahdollista ja huollon yhteydessä tehtävä rutiinitoimenpide niin haluttaessa. Katso tarjonta nettikaupan puolelta ja ole yhteydessä mahdollisten kysymysten merkeissä info(at)4130.fi