Onyx Racing Products -navat – uusi Hook Flange -tekniikka ja Berd-polymeeripinnat

Pitkään odotetut Hook Flange -mallit Onyx Racing Products Vesper -navoista ovat viimein saatavilla! Kyseinen napamalli on kehitetty yhteistyössä Berd Spokes -pinnojen kanssa ja on suunniteltu käytettäväksi vain kyseisellä pinnatyypillä. Berd-pinnat ovat valmistettu erityislujasta ja hyvin kevyestä polymeeriseoksesta. Yhdistettynä Onyx-navoista löytyvän vapaakytkimen tarjoamaan välittömään kytkentään ja äänettömään toimintaan, käsissä on ultimaalinen kiekkosetti!

Lue pidemmälle oppiaksesi lisää Berd-pinnoista ja Onyx-navoista sekä ennen kaikkea millainen kiekkosetti niitä yhdistävällä reseptillä saadaan aikaan!

Berd-pinnat

Lähdetään liikkeelle ensimmäiseksi Berd Polylight -pinnoista ja niiden takana olevasta tekniikasta. Berd Spokes – Onyx Racing Productsin tapaan – on Yhdysvaltojen Minnesotan osavaltiossa toimiva valmistaja. Heidän lupauksensa ei ole enempää, eikä vähempää kuin seuraava:

World’s lightest bicycle spokes. Experience the new state-of-the-art technology making steel spokes obsolete

-Berd Spokes

Tekniikan ytimessä on polymeerimateriaali, joka tunnetaan lyhenteellä UHMWPE (engl. ultra-high molecular weight polyethylene). Sillä on jopa 12-kertainen lujuus-painosuhde verrattuna teräkseen, paremmat väsymisominaisuudet, eivätkä ominaisuudet muutu UV-valolle altistuksesta. Materiaali on niin kevyttä, että se kelluu vedessä.

Reilusti yksinkertaistettuna, Berd-pinnat ovat ”polymeerinaruja”, joissa on teräksinen kierreosa, joka kiinnittyy nippeliin perinteisen pinnan tavoin. Merkittävän painonsäästön lisäksi, Bed-pinnat tarjoavat muutamia uniikkeja etuja teräspinnoihin nähden.

  • Painonsäästö – joka mainittiin jo aiemmin. Berd-pinnoilla on mahdollista säästää jopa 200 g per kiekko, riippuen kokoonpanosta.
  • Tärinänvaimennus. UHMWPE-materiaali vaimentaa tärinää tavalla, johon teräspinnat eivät pysty.
  • Lisääntynyt ajomukavuus. Berd-pinnoilla käytetään alempaa pinnojen jännitystä teräspinnoihin verrattuna. Se yhdistettynä UHMWPE:n materiaaliominaisuuksiin tekee Berd-pinnoilla rakennetuista kiekoista erittäin mukavat, mutta silti tarkat ajettavat.

Tutustuaksesi Berd-pinnoihin tarkemmin, lue aikaisempi artikkeli ja Berdin oma FAQ-osio.

Berd Spokes – Technology/FAQ

Hook Flange -laipparakenne

Innovatiivinen Hook Flange -rakenne on Onyxin ja Berdin yhteistyön tulosta. Tavoitteena on ollut tehdä kasaus- ja huoltotoimista entistä kätevämpiä ja nopeampia verrattuna perinteiseen J-pinnoja käyttävään laipparakenteeseen.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön 4130.fi (@4130.fi) jakama julkaisu

Perinteisillä laipoilla pinnanreiät vaativat huolellisen valmisteluprosessin, jossa ne pyöristetään Berd-pinnojen asennusta varten. Taatakseen mahdollisimman pitkän ja huoltolvapaan käytön, laippojen ja pinnanreikien tulee olla mahdollisimman pyöristetyt ei-toivottujen rasituspisteiden välttämiseksi. Pinnojen pujotus laipasta läpi on niin ikään tarkkuutta ja aikaa vaativa työtehtävä.

Hook Flange -rakenne eliminoi nämä kaksi työvaihetta täysin – säilyttäen samalla täyden valmistajan myöntämän takuun.

Hyödyt

Koska käsillä on innovatiivinen tekniika ja rakenne, siitä saatavien hyötyjen summaaminen on paikallaan.

  • Merkittävä painonsäästö perinteisiin teräspinnoihin verrattuna.
  • Tuntuva parannus ajo-ominaisuuksissa, kiitos Berd-pinnojen materiaaliominaisuuksien.
  • Kestävä rakenne. Kokemusten mukaan Berd-pinnat ovat perinteisiä teräspinnoja kestävämpiä.
  • Asennuksen, kasauksen ja huoltotöiden helppous.
  • Välitön kytkentä, äänetön toiminta, varmatoiminen rakenne ja minimaalinen kitka – kaikki ominaisuuksia, joista Onyx-navat tunnetaan.

Rihtauskuvio

Hook Flange -rakennetta koskettaa muuttama tärkeä erityishuomio kasauksen osalta. Käytettävät rihtauskuviot ovat riippuvaiset pinnojen lukumäärästä. 

Pinnojen lukumääräRihtauskuvio
24 H2-ristiin
28, 32 ja 36 H3-ristiin

Oheinen video kertoo hyvällä seikkaperäisyydellä kaikki Hook Flange -navoilla varustettuihin kiekkoihin liittyvät erikoishuomiot. 

Saatavuus ja mallit

Uutta Hook Flange -tekniikkaa käyttäviin napamalleihin lukeutuvat maantie-, gravel-, XC-, trail- ja enduroajoon soveltuvat Vesper-mallit ja BMX-pyörien puolella markkinaa johtava Ultra ISO -napamalli.

MitoitusPinnojen lukumääräJarrulevykiinnitys
EtunapaPikalinkku24 tai 28Centerlock
100×12 mm24 tai 28Centerlock
100×15 mm24 tai 28Centerlock
110×15 mm (Boost)28 tai 32Centerlock
110×20 mm28 tai 32Centerlock
150×15 mm FAT28 tai 32Centerlock
100×20 mm (BMX)36
TakanapaPikalinkku24 tai 28Centerlock
135×10 mm24 tai 28Centerlock
142×12 mm24 tai 28Centerlock
135×10 mm HGSS & 142×12 mm HGSS (Single-speed)24 tai 28Centerlock
148×12 mm (Boost)28 tai 32Centerlock
157x12mm (Super Boost)28 tai 32Centerlock
177×12 mm & 197×12 mm FAT28 tai 32Centerlock

110×10 mm Bolt-on, 110×15 mm tai 110×20 mm36ISO 6-pultti

Jos etsit ultimaalisia kiekkoja Berd-pinnoilla varustettuna, ota yhteyttä sähköpostilla. Speksataan kokoonpano kuntoon juuri sinun tarpeidesi mukaisesti. 

info(at)4130.fi

– Jukka Mäennenä
@4130.fi
@jukka4130
6.1.2023